Versterk uw webshop met Bancontact

Bancontact is de betaalmethode die u nodig heeft in uw webshop om de Belgische markt te kunnen bedienen. Met DigiWallet voegt u gemakkelijk en veilig Bancontact toe aan uw betaalmogelijkheden in uw webshop. Om u goed van dienst te zijn bieden wij, naast Bancontact, verschillende betaalmogelijkheden aan. Zo heeft u al uw betaalmethodes onder een dak.

De voordelen van Bancontact

 • Meest gebruikte betaalmethode in België
 • Alle betalingen zijn gegarandeerd en kunnen niet geannuleerd worden
 • Bancontact straalt vertrouwen en veiligheid uit

De voordelen van DigiWallet

 • Alleen transactiekosten voor geslaagde transacties
 • Technische ondersteuning
 • Gratis kant en klaar oplossingen: E-Acceptgiro, E-Facturen en E-Plugins.

Waarom Bancontact?

Iedereen in België kan met Bancontact betalen. De Belgische banken geven bij het openen van een rekening een betaalkaart. Met deze kaart kan standaard betaald worden met de betaalmethode Bancontact, zowel online als offline.

Veilig en vertrouwd

Uw klant betaalt via Bancontact met zijn of haar eigen Belgische bank. De omgeving van internetbankieren straalt voor uw klant 100% vertrouwen en veiligheid uit. Dit leidt tot meer verkoop. Alle betalingen via Bancontact zijn definitief en niet terug vorderbaar, waardoor u verzekerd bent van de betaling.

Betaal mogelijkheid

Bancontact geeft naast het standaard online betalen ook de mogelijkheid om met de Bancontact-app te betalen. Dit geeft uw klant meer vrijheid en gemak.

Waarom DigiWallet?

Bij het starten van een webshop komt veel kijken. Het betaalproces is hierbij een belangrijk onderdeel. DigiWallet helpt u daarbij. Met Bancontact en onze andere betaalmogelijkheden versterkt u uw webshop en leidt u uw klanten door een prettig betaalproces.

Met uw DigiWallet account kunt u uw organisatie(s) toevoegen en beheren. Orderdetails, statistieken, testomgeving, betaalmethodes en vele andere gegevens zijn in uw DigiWallet omgeving te vinden. DigiWallet draagt er zorg voor dat Bancontact en de andere betaalmethoden technisch gekoppeld worden in uw webshop en dat de transacties in uw DigiWallet omgeving inzichtelijk zijn.

Bancontact

DigiWallet brengt geen aansluit- of maandkosten in rekening. U betaald uitsluitend een transactievergoeding per succesvol ontvangen betaling op basis van het gemiddeld aantal transacties per dag.

Transactiekosten per succesvol ontvangen betaling(*)

 • 0-2 transacties per dag

  € 0,25 + 1.75%

 • 2+ transacties per dag

  € 0,25 + 1.50%

 • 20+ transacties per dag

  € 0,25 + 1.25%

 • 100+ transacties per dag

  € 0,22 + 1.00%

 • 150+ transacties per dag

  € 0,15 + 1.00%

(*) gemiddeld aantal transacties wordt berekend over de afgelopen 7 dagen. Indien de gemiddelde orderwaarde < € 9,95, geldt een toeslag van € 0,10 per transactie.

Uitbetaling voorbeeld:

Door uw klant betaald   € 10,=
Transactiekosten vast -/- € 0,15
Transactiekosten variabel 1% -/- € 0,10
Transactiekosten BTW 21% -/- € 0,05 *
U ontvangt netto € 9,70
(*) Indien uw organisatie BTW plichtig is, ontvangt u de BTW weer terug via uw BTW aangifte.

Uitbetalingen:

 • U heeft 24/7 realtime toegang tot alle transactiedetails
 • Uw tegoeden van de afgelopen zeven dagen worden wekelijks, met een week vertraging, op maandag aan u uitbetaald door de Stichting Derdengelden.
 • Tegoeden kleiner dan € 25,- (€ 50,- indien u een buitenlandse bankrekening heeft) worden door de Stichting Derdengelden in bewaring gehouden totdat het minimum tegoed is bereikt.
 • Retour bedragen aan uw klanten kunnen te allen tijde via de backoffice van uw DigiWallet account worden ingevoerd. De transactiekosten voor een retour bedrag zijn €0,25 exclusief BTW. Elke maandag en donderdag zorgen wij ervoor dat uw klant zijn of haar geld weer op de juiste rekening krijgt teruggestort.
 • Uw opbrengsten worden gezekerd via een Stichting Derdengelden (net als bij een Notaris). Uw geld is dus 100% veilig.

Stap 1

Maak een DigiWallet account aan

Stap 2

Om de Bancontact betaalmethode aan uw account toe te voegen, dient er een koppeling te komen tussen uw webshop en DigiWallet. U kunt dit op twee manieren doen:

Webshop Plugins

Koppel de Bancontact betaalmethode aan uw webshop met een van onze beschikbare plugins.

Beschikbare plugins

Developers API

Koppel de Bancontactbetaalmethode eenvoudig aan uw eigen webshop door de API te programmeren.

API Bancontact programmeren

Ook geschikt voor minder ervaren programmeurs.

Het is aan te raden om eerst tussen onze beschikbare Plugins te kijken voordat u gelijk begint met de API te programmeren. Wordt de plugin die geschikt is voor uw webshop niet aangeboden? Dan kunt u gebruik maken van de API van DigiWallet. Hier hoeft u geen ervaren programmeur voor te zijn. Onze TechSupport helpt u graag wanneer u problemen heeft met het programmeren van de API. Terwijl wij uw account keuren kunt u via uw DigiWallet account in de testomgeving komen. Op deze manier kunt u uw webshop alvast testen om te zien of de geprogrammeerde Bancontact betaalmethode goed functioneert.