Automatische SEPA-incasso in uw webshop

Met SEPA-incasso in uw webshop kunt u terugkerende betalingen als contributies voor sportclubs of maandkosten voor een hostingprovider ontvangen. Veel consumenten waarderen deze betaalwijze voor terugkerende betalingen. Accepteer SEPA-incasso in uw webshop met DigiWallet als uw internetkassa. Om u goed van dienst te zijn bieden wij, naast de mogelijkheid om SEPA-incasso betalingen te ontvangen, ook andere betaalmogelijkheden.

De voordelen van SEPA-incasso

 • Geschikt voor alle SEPA-landen
 • Veel gebruikte betaalmethode voor terugkerende betalingen
 • Veilig en vertrouwde betaalwijze voor uw klanten

Voordelen van DigiWallet

 • Alle betaalmethodes in een transactieoverzicht
 • Technische ondersteuning
 • Gratis kant en klaar oplossingen: E-Acceptgiro, E-Facturen en E-Plugins.

Waarom SEPA-incasso?

Verkoopt u producten, diensten of services op basis van een abonnement? Automatische SEPA-incasso is de betaalmethoden voor terugkerende betalingen. Uw klant machtigt u voor een automatische afschrijving van een bepaald bedrag. Dit bedrag wordt bijvoorbeeld elke maand automatisch naar u overgemaakt. Zo hoeft uw klant niet aan zijn of haar rekening te denken en wordt er op tijd betaald.

 

Wat is SEPA?

SEPA (Single Euro Payments Area) is een initiatief van de Europese Unie en gezamenlijke Europese banken om het betalingsverkeer binnen Europa veiliger, efficiënter en eenvoudiger te laten verlopen. Voorheen waren er verschillende betalingssystemen. In 2014 is er één standaard betaalsysteem gekomen voor incasso en overschrijving, genaamd SEPA. Dit houdt in dat de banken van de landen die zich hebben aangesloten bij SEPA (28 landen uit de Europese Unie en de landen IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen en Zwitserland) allemaal een IBAN-nummer op hun betaalkaart hebben. Met als gevolg een efficiënter betalingsverkeer tussen landen. Waar het eerst lang duurde om geld over te maken naar het buitenland, is dat nu zo gebeurt. Verder zijn de kosten van betalingen in alle landen gelijk. Met andere woorden, de betalingsverschillen tussen de internationale grenzen zijn verdwenen. Dit alles zorgt ervoor dat de Europese economie makkelijker kan groeien.

Waarom DigiWallet?

Bij het starten van een webshop komt veel kijken. Het betaalproces is hierbij een belangrijk onderdeel. DigiWallet helpt u daarbij. Met automatische SEPA-incasso en onze andere betaalmogelijkheden versterkt u uw webshop en leidt u uw klanten door een prettig betaalproces.

Met uw DigiWallet account kunt u uw organisatie(s) toevoegen en beheren. Orderdetails, statistieken, testomgeving, betaalmethodes en vele andere gegevens zijn in uw DigiWallet omgeving te vinden. DigiWallet draagt er zorg voor dat automatische SEPA-incasso en de andere betaalmethoden technisch gekoppeld worden in uw webshop en dat de transacties in uw DigiWallet omgeving inzichtelijk zijn.

SEPA Incasso

Om Incasso’s voor uw organisatie te activeren, dienen er door ons een aantal zaken, waaronder een overeenkomst, gerealiseerd te worden. Hiervoor betaald u éénmalig € 125,- administratiekosten. U betaalt daarna een transactievergoeding per betaling op basis van het gemiddeld aantal transacties per dag.

Transactiekosten per succesvol ontvangen betaling(*)

 • 0-2 transacties per dag

  € 0,25

 • 2+ transacties per dag

  € 0,25

 • 20+ transacties per dag

  € 0,25

 • 100+ transacties per dag

  € 0,25

 • 150+ transacties per dag

  € 0,25

(*) gemiddeld aantal transacties wordt berekend over de afgelopen 7 dagen. Indien de gemiddelde orderwaarde < € 9,95, geldt een toeslag van € 0,10 per transactie.

Uitbetalingen:

 • U heeft 24/7 realtime toegang tot alle transactiedetails
 • Uw klant kan het bedrag terugboeken na de incasso. Als dat gebeurt, worden extra kosten van € 0,45 in rekening gebracht.
 • Tegoeden kleiner dan € 25,- (€ 50,- indien u een buitenlandse bankrekening heeft) worden door de Stichting Derdengelden in bewaring gehouden totdat het minimum tegoed is bereikt.
 • Uw tegoeden van de afgelopen maand worden dertig dagen na het einde van een maand aan u uitbetaald door de Stichting Derdengelden.
 • Uw opbrengsten worden gezekerd via een Stichting Derdengelden (net als bij een Notaris). Uw geld is dus 100% veilig.

Stap 1

Maak een DigiWallet account aan

Stap 2

Om de automatische SEPA-incasso aan uw account toe te voegen, dient er een koppeling te komen tussen uw webshop en DigiWallet. Deze koppeling wordt gemaakt door onze SEPA- incasso API te implementeren.

Developers API

API SEPA-incasso programmeren

Ook geschikt voor minder ervaren programmeurs.

Het is aan te raden om iemand met programmeer kennis in te zetten om de automatische SEPA-incasso te programmeren in uw webshop.